Groei uitdagingen in de retail. DeWoonWinkel.nl

Branche

Interieur

Producten

MultiShop

Locatie

Winkel
Nederland

Nederland is een echt ondernemersland. Ondernemers zijn vaak mensen die van aanpakken houden; ‘Je hebt een idee en begint ‘gewoon’’ – mensen.

En voor je het weet ben je succesvol! De droom van iedere ondernemer. Maar met groei en succes komen ook uitdagingen om de hoek kijken. Uitdagingen die roepen om aanpassingen binnen je bedrijf en werkwijze, voordat ze problemen worden.

De uitdaging van groeien in de retail branche

Groei van je eigen bedrijf is belangrijk als je je boterham ermee wilt (blijven) verdienen. Maar als die groei er eenmaal is, kan juist deze roet in het eten gooien. Voor je het weet ga je steeds iets harder werken om overzicht te behouden. Je bent fouten aan het herstellen in plaats van het verkopen van je diensten of producten. En dan zie je, ondanks je harde werk, de groei van je bedrijf stokken. Ten minste, als je er niet op tijd bij bent.

Sandra is ondernemer én succesvol. Zij zag haar retail bedrijven groeien, maar ook haar foute transacties oplopen. Ze wist dat er iets moest gebeuren, voordat ze het niet meer bij kon benen.

DeWoonWinkel.nl uitdaging

Sandra en haar partner begonnen nietsvermoedend aan een ondernemerscarrière toen zij startten met de bouw van een eigen bungalow. Zij kregen meer en meer vragen of ze ook voor anderen konden bouwen en sprongen in dat gat. Wat begon als een privé-project groeide in een paar jaar uit tot drie eigen bedrijven; verhuur van bungalows, een woonwinkel en een woonoutlet. Echt ondernemerssucces dus.

Maar toch begon Sandra tegen wat muren op te lopen. En dat heeft alles te maken met de succesvolle groei van haar online en offline woonwinkels. Ze begon het overzicht te verliezen, zag het aantal foute transacties stijgen en was erg hard aan het werk om alles bij te benen. Er moest dus iets gebeuren. Ze vroeg om hulp en kwam via het kassasysteem dat ze gebruikt, Lightspeed, bij Online Distributeur terecht.

De problemen die Sandra ondervond zien wij vaak bij groei en uitbreiding. De oplossing is op maat gemaakte automatisering; ons vakgebied. En dus gingen we samen aan de slag.

 “De samenwerking verliep heel prettig. De communicatie was snel en direct. Alles wat je eigenlijk wenst in zo’n traject.”

De Online Distributeur oplossing

 
Via het kassasysteem Lightspeed werd Sandra naar ons verwezen. Een logische stap, want wij werken al meer dan 5 jaar nauw samen met Lightspeed en kennen alle ins en outs van dit systeem. Daarbij ontwikkelden we al meerdere tools voor Lightspeed, die je helpen je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. En dat is wat Sandra nodig had en wilde.
 
Samen zijn we in haar bedrijven en bedrijfsprocessen gedoken met als doel haar uitdagingen en wensen duidelijk te krijgen. Deze stap is erg belangrijk aangezien wij daarna tools / technische koppelingen gaan bouwen die je zouden moeten helpen met waar je mee zat. En, de resultaten opleveren die je wil zien.
 
Samen met De Woonwinkel kwamen we tot twee belangrijke wensen.
 
1.  Als eigenaar van twee verschillende woonwinkel concepten (DeWoonWinkel en Houten Meubel Outlet) wil ik nog maar met 1 retail-organisatie en dus 1 kassasysteem werken, zodat ik overzicht heb, sneller kan werken aan de kassa en minder handwerk en administratie heb.
 
2.  Als eigenaar van zowel een online als offline woonwinkel en een online en offline outlet, wil ik dat de voorraden van allen gekoppeld worden, zodat er altijd een real-time overzicht is van de voorraad en daarmee foute transacties drastisch verminderd worden.

Multishop op maat gemaak

De wensen van Sandra konden voor een groot deel opgelost worden met de implementatie van MultiShop. MultiShop is een tool, speciaal voor Lightspeed gebouwd, die zorgt voor een koppeling van meerdere webshops aan één magazijn of voorraadpunt. 

De enige uitdaging die Tim, onze IT specialist, nog had was het creëren van 1 retail-organisatie zodat er inderdaad 1 voorraad zou ontstaan waar de verschillende webshops aan gekoppeld konden worden.

Hierbij moest hij rekening houden met de verschillende verkoopconcepten van aan de ene kant de outlet (op=op) en aan de andere kant de woonwinkel (veel op vraag). Geen gemakkelijke opdracht, maar erg goed gelukt en binnen de bestaande tool van MultiShop.

Ik hou van actie; gewoon doen, heldere stappen. En meteen resultaat. Dat krijg je bij Online Distributeur.

Missie geslaagd

Sandra heeft nu 1 kassasysteem en 1 real-time voorraad voor 4 verschillende winkels. Het systeem werkt weer voor haar, in plaats van andersom. En dat geeft rust en tijd. Hoewel…wanneer ik vraag naar of ze nu tijd over heeft, geeft ze aan “dat is moeilijk te zeggen, want we groeien enorm en het is dus heel druk!” Missie geslaagd denken wij.

Zorg dat je de koppellingen vandaag nog legt. Haal het optimale uit Lightspeed en jouw bedrijf.

Connect

Heldere stappen en meteen resultaat — Sandra, eigenaar

Lees het verhaal

Overstappen van Magento naar Lightspeed. Een aanrader — Janwillem, Oprichter

Lees het verhaal

We hadden nooit zo hard kunnen groeien zonder deze automatisering — Sam, Oprichter

Lees het verhaal

Klantgericht en flexibel. Niets is teveel — Ralph, marjonsnieders.nl

Lees het verhaal