WooCommerce naar Lightspeed


Voordelen van SAAS Lightspeed vs WooCommerce

WooCommerce is in 2008 ontstaan als een simpele plugin voor WordPress webshops. Inmiddels is WooCommerce één van de meest gebruikte webshop systemen wereldwijd en heeft het een zeer grote community. Net zoals Magento maken WooCommerce webshops gebruik van een open-source systeem. In tegenstelling tot Lightspeed betaal je hier dus geen vast bedrag per maand voor, maar betaal je voor plugins, thema’s, licentiekosten, hosting etc. Om gebruik te maken van WooCommerce is het echter wel een vereiste dat je webshop op WordPress draait. Is dit niet het geval? Dan kan je geen gebruik maken van WooCommerce.

 

WooCommerce draait alweer een tijdje mee in e-Commerce land en het systeem heeft zich meer dan bewezen. Toch geloven wij bij Online Distributeur nog steeds dat Lightspeed e-Commerce dé beste webshop software is voor ondernemers die het maximale uit hun webshop willen halen. Daarom helpen wij ondernemers graag met overstap van een WooCommerce webshop naar een Lightspeed webshop.

Webshop Ontwikkeling

Data Migratie Expert

- Théo van Tuijl

Theo heeft al meerdere WooCommerce shops geholpen om over te stappen naar Lightspeed. Door zijn schaalbare werkwijze maakt het niet uit hoeveel producten en/of attributen. Hij maakt gebruik van spidertools om snel en goed de shops om te zetten. Hiermee bespaart hij de klant vele duizenden euro's

Webshops vergelijken: WooCommerce vs. Lightspeed e-Commerce

Als ondernemer in de online wereld zie je soms door de bomen het bos niet meer. Dit begrijpen wij maar al te goed. Om je wat meer duidelijkheid te verschaffen in wat het beste webshop software systeem is voor jouw onderneming zullen we een WooCommerce en Lightspeed e-Commerce vergelijken.

 

Ontwikkeling

WooCommerce maakt gebruik van een open-source systeem op basis van WordPress. Als je enige technische kennis hebt op dit gebied zal de ontwikkeling van een basic webshop je niet veel problemen op leveren. Uit onze ervaring is echter gebleken dat wanneer je een uitgebreide WooCommerce op wilt zetten, dit wel een stuk lastiger kan zijn. Met name omdat het invoeren van content erg veel tijd kost. Tijd die we als ondernemers niet altijd hebben. Hiernaast kunnen de kosten behoorlijk snel de pan uit rijzen. Bezit je niet over deze benodigde technisch kennis? Dan zal je al snel de hulp van een bureau moeten inroepen. De ontwikkelingskosten van een WooCommerce webshop liggen tussen de €5.000,- en €10.000,-. Deze kosten zijn exclusief hosting en onderhoud.

 

Lightspeed is een SaaS systeem. Je betaald maandelijks een vast bedrag om gebruik te maken van de software die Lightspeed beschikbaar stelt. Het enige wat je hiervoor moet doen is Lightspeed koppelen aan je webshop. De kosten van een Lightspeed webshop, afhankelijk van het pakket dat je neemt, liggen tussen de €1.200,- en €3.600,- per jaar. Deze prijs is inclusief hosting en onderhoud.

 

Hosting en Onderhoud

Als ondernemer wil je het liefst dat je webshop het gehele jaar door draait zonder enkele problemen. Om te bepalen wat de beste webshop software is voor jouw onderneming vergelijken we de systemen op het gebied van hosting en onderhoud.

 

Wil je gebruik maken van een WooCommerce webshop? Dan zal je deze software zelf moeten hosten op je website. Hiervoor moet je dus investeren in een eigen server. De kosten van een server liggen tussen de €20,- en €100,- per jaar. Daarnaast zal je updates handmatig moeten uitvoeren. Omdat WooCommerce updates van invloed kunnen zijn op de gekozen plugins en thema’s kunnen deze updates redelijk complex zijn.

 

In het geval van Lightspeed zitten hosting en onderhoud inbegrepen in het vaste bedrag per maand. Als ondernemer ben je er dus van verzekerd dat je webshop altijd online en geüpdatet is.

Design

WooCommerce is onderdeel van WordPress. WordPress kenmerkt zich door de enorme community en deze community houdt zich al jaren bezig met creëren van professionele thema’s voor webshop. WooCommerce biedt je de keuze uit duizenden thema’s, waaronder speciale WooCommerce thema’s.

 

Lightspeed biedt je de keuze uit een aantal op voorhand geselecteerde thema’s. Dit aanbod is een stuk minder uitgebreid dan WooCommerce.

 

Gebruiksgemak

Zowel Lightspeed als WooCommerce zijn makkelijke systemen om te leren en te gebruiken. Natuurlijk worden de systemen wel complexer naarmate je gaat uitbreiden.

Alles even op een rijtje

Lightspeed

 • Geschikt voor zowel grote als kleine webshops geschikt

 • Uitstekende groeimogelijkheden

 • SaaS-systeem (vast bedrag per maand)

 • Gebruiksvriendelijk

 • Automatische updates

 • Relatief lage kosten

 • Beperkte designmogelijkheden

 • Toegang tot marketplaces (o.a. verkopen via Bol.com)

 

WooCommerce

 • Complex in het geval van grote webshops

 • WordPress website vereist

 • Gebruiksvriendelijk

 • Relatief duur (onderhoud, opstartkosten, hosting)

 • Open-source systeem

 • Uitgebreide designmogelijkheden

 

Zowel WooCommerce als Lightspeed zijn uitstekende systemen om als ondernemer mee aan de slag te gaan.

Maar wanneer je als ondernemer serieuze groeidoelstellingen dan is de beste webshop software volgens ons Lightspeed e-Commerce. Online Distributeur zorgt ervoor dat de overstap van WooCommerce naar Lightspeed veilig, volledig en zonder problemen verloopt. Wil jij van een WooCommerce webshop overstappen naar een Lightspeed webshop? Neem dan contact met ons op.