Verkopen via Amazon

's Werelds grootste online marktplaats

Verkopen via Amazon

Er is een kleine kans dat je nog nooit van Amazon hebt gehoord, maar toch geven we je een kleine introductie. Amazon is een wereldwijde online marktplaats, gespecialiseerd in e-commerce. Inmiddels heeft Amazon een marktwaarde van meer dan $268 miljard US. Het in 1994 opgerichte bedrijf startte oorspronkelijk als online boekhandel, maar groeide in de loop der jaren uit tot de grootste e-commerce winkel wereldwijd. In 2018 behaalde Amazon een omzet van $232 miljard en een winst van $10,1 miljard. Ten opzichte van 2017 is de omzet 31% gestegen en de winst meer dan verdriedubbelt, een mooi toekomstperspectief dus.

 

Omdat Amazon wereldwijd actief is heb je als ondernemer meteen toegang tot de grootste e-commerce markten in Europa.. Ben je dus op zoek naar manieren om je omzet (internationaal) te verhogen? Dan kan het verkopen van producten via Amazon weleens uitkomst bieden. Wil je produceten verkopen op Amazon, maar heb je geen idee hoe je moet starten? Geen probleem, Online Distributeur helpt ondernemers met de koppeling van hun webshop en Amazon. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time van start kunt gaan de internationale verkoop van je producten.

Amazon

Expert

- Andrew Vafi

Andrew heeft bij bol.com als Commercieel Manager "Verkopen via bol.com" alle ins en outs geleerd om optimaal te kunnen verkopen via bol.com. Hij weet dus als geen ander hoe je jouw assortiment live moet zetten bij marketplaces, onderscheidend te zijn en heeft sterke connecties bij al deze marketplaces om dit proces te bespoedigen.

Hoe werkt verkopen via Amazon?

Om als ondernemer je producten te verkopen via Amazon heb je ten eerste een verkoopaccount nodig. Met dit verkoopaccount heb je standaard toegang tot de 5 grootste e-commerce markten in Europa; Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje. Wil je je producten ook buiten deze markten verkopen? Dan kan je je verkoopaccount ook openen voor andere Europese landen. Hier komen geen extra kosten bij kijken, maar weet dat dit niet standaard ingesteld is.

 

De verkoop

Wil je bestaande producten verkopen op Amazon? Dan kan je deze producten gemakkelijk inladen via bestaande EAN-codes. Houdt in dit geval wel rekening met een hoge mate van concurrentie. Wil je nieuwe producten verkopen via Amazon? Dan kan je deze producten handmatig uploaden via een CSV-bestand

 

Automatisch je webshop koppelen aan Amazon? Ook dit is natuurlijk mogelijk. Online Distributeur verzorgt de koppeling van je Lightspeed webshop met Amazon, zodat voorraden en prijzen automatisch worden bijgewerkt, orders geïmporteerd worden en track&trace codes foutloos worden teruggekoppeld.

 

Prijsstelling en marge

Om je producten te verkopen op Amazon betaal je een maandelijkse fee van €39,-, ongeacht of je producten verkoopt of niet. Naast deze maandelijkse fee betaal je een commissie per verkocht product. Deze commissie ligt tussen de 7% en 45% en is afhankelijk van de productcategorie. De verkoopprijs van je product kan je zelf bepalen, maar onthoudt dat Amazon een enorme marktplaats is met miljoenen aanbieders. Is je verkoopprijs te hoog? Dan zal je waarschijnlijk snel weggeconcurreerd worden.

 

Verzending en Service

Met Amazon heb je de mogelijkheid om zelf verantwoordelijk te zijn over je verzendingen of om dit aan Amazon (FBA) over te laten. Wil je dit graag aan Amazon overlaten? Dan wordt dit ook wel Fulfillment by Amazon genoemd. In dit geval zal je een voorraad moeten opsturen naar Amazon, waarna zij het vanuit Amazon Centers verzenden naar de klanten. Het voordeel hiervan is dat Amazon ook verantwoordelijk is voor de klantenservice en retouren. Maar om hoge kosten te voorkomen moet je er wel zeker van zijn dat je producten ook daadwerkelijk verkocht worden.

 

Kies je ervoor om zelf verantwoordelijk te zijn voor je verzendingen? Dan kan dit wat uitdagingen met zich mee brengen, namelijk:

 

 • Zelf verantwoordelijk voor de klantenservice

 • E-mails moeten binnen 24 uur worden beantwoord, late beantwoording heeft invloed op je beoordeling

 • E-mails zijn vaak in vreemde talen

 • Klanten ontvangen antwoorden graag in hun eigen taal

 • Amazon retourneert producten gratis

 • In het buitenland raken producten vaker kwijt.

De voordelen van verkoop op Amazon

Het verkopen van je producten op Amazon kan je een aantal aantrekkelijke voordelen op leveren. We zetten belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

 

 • Toegang tot Europese markt

 • Beveiliging en fraudebescherming door Amazon

 • Uitstekende support voor verkopers

 • Mogelijkheid tot Fulfilment by Amazon

 • Miljoenen potentiële kopers

 

Het aanbieden van je producten op Amazon kan voor Nederlandse ondernemers een poort zijn tot de Europese markt. Met miljoenen potentiële klanten is een omzetstijging vrijwel zeker. Wil jij ook starten met de verkoop van de producten via Amazon? Neem dan contact op met Online Distributeur. Wij helpen je graag met de automatische koppeling van je webshop en Amazon, zodat jij aan de slag kunt gaan met de internationale uitbreiding van je onderneming.