Adverteren via Marktplaats en Ebay

's Werelds grootste online marktplaats

Marktplaats werd opgericht in 1999 en was in Nederland één van de eerste websites die zich focuste op rubrieksadvertenties. Marktplaats is inmiddels uitgegroeid tot de populairste website in deze categorie en blijft tot op de dag vandaag nog steeds groeien. Per dag bezoeken 2,1 miljoen mensen Marktplaats.nl en worden er op grote schaal zowel nieuwe als gebruikte producten aangeboden en verkocht. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hun producten aanbieden op Marktplaats.

 

Iets eerder, in 1995 werd Ebay opgericht. Net zoals Marktplaats is Ebay een online handelsplaats waar producten door de community verkocht worden. Inmiddels heeft Ebay wereldwijd meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers en worden er dagelijks duizenden producten verhandeld.

 

Marktplaats en Ebay zijn online handelsplaatsen met miljoenen bezoekers per dag. Beide marktplaatsen bieden de mogelijkheid tot adverteren aan binnen hun rubrieken. Dit is erg interessant voor ondernemers die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun afzet te verhogen. Adverteren op Marktplaats en Ebay kan je onderneming net die ene impuls geven die het nodig heeft. Bij Online Distributeur worden we blij van het helpen van groeiende onderneming. We kunnen dan ook niet wachten om aan de slag te gaan met de koppeling van jouw webshop en deze marktplaatsen om ervoor te zorgen dat jouw onderneming gaat groeien.

Marktplaats en Ebay Expert

- Andrew Vafi

Andrew heeft bij bol.com als Commercieel Manager "Verkopen via bol.com" alle ins en outs geleerd om optimaal te kunnen verkopen via bol.com. Hij weet dus als geen ander hoe je jouw assortiment live moet zetten bij marketplaces, onderscheidend te zijn en heeft sterke connecties bij al deze marketplaces om dit proces te bespoedigen.

Hoe werkt adverteren op Marktplaats?

Marktplaats heeft in totaal 38 productcategorieën waarin je kan adverteren en is dus geschikt voor vrijwel iedere webshop. Adverteren op Marktplaats doe je via de Admarkt, maar uit onze ervaring blijkt dat dit proces nogal foutgevoelig is. Vooral wanneer je op grote schaal advertenties wilt uitrollen. Daarom kiest Online Distributeur voor de automatisering van Marktplaats advertenties. Dit doen wij door gebruik te maken van EffectConnect. Hiermee koppelen we jouw webshop aan marktplaats en zorgen we ervoor dat jouw assortiment zichtbaar is op Marktplaats. Met deze koppeling kun je productinformatie gemakkelijk uploaden en daarnaast komt je voorraad op Marktplaats altijd overeen met die van je webshop.

Adverteren op Marktplaats biedt je de volgende voordelen:

 

  • Miljoenen potentiële kopers per maand

  • Adverteren kan in 38 categorieën

  • Betaal alleen als er op de advertentie wordt geklikt

  • De advertentie staat altijd bovenaan

  • Zelf verantwoordelijk voor het budget en de klikprijs

 

Hoe werkt verkopen via Ebay?

Ook op Ebay is het mogelijk om je producten te adverteren binnen de verschillende rubrieken. Door te adverteren op Ebay is het mogelijk om miljoenen potentiële kopers te bereiken, zowel in Nederland als internationaal. Online Distribiteur zorgt ook in dit geval weer voor de automatische koppeling (API) van je webshop met Ebay Nederland. Hierdoor kan je op grote schaal gaan adverteren op Ebay.

 

Commissie- en overige kosten

Per verkocht product betaal je een commissiepercentage van 4,3%-7%. Dit percentage is afhankelijk van de productgroep. Wil je je advertenties enkel in Nederland plaatsen? Dan betaal je geen extra kosten. Voor internationale advertenties dien je plaatsingskosten te betalen.

 

Vereisten

Om te adverteren op Ebay zal je moeten voldoen aan de volgende vereisten; geldig(e) creditcard, betaalpas of rekeningnummer opgeven, verplicht openbaar feedback profiel, betaalmethoden bepalen.

 

Het adverteren of verkopen van producten via Ebay kan je de volgende voordelen opleveren:

  • Groot bereik

  • Zowel nationaal als internationaal

  • Gericht adverteren

  • Ebay Seller Protection

 

Wil jij ook gebruikmaken van de mogelijkheden die Marktplaats en Ebay advertenties bieden? Neem dan contact ons op. Wij zorgen ervoor dat klanten voortaan ook jouw webshop weten te bereiken via Marktplaats en Ebay.