Datamigratie: MarjonSnieders.nl ging succesvol van Magento naar Lightspeed

Branche

Fashion

Producten

Lightspeed eCom

Locatie

Roermond
Nederland

Wie wel eens verhuisd is, zij het privé, zij het zakelijk, weet dat het altijd gedoe en veel werk is. En het vereist tijd. Tijd die je liever aan iets anders zou besteden.

Datamigratie is zo’n verhuizing. Het wekt dezelfde gevoelens op.
Maar, je verhuist niet voor niets. Je kiest bewust voor een ander systeem. Dus hoe kom je nou snel, goed en zonder al te veel stress met al je waardevolle bezittingen naar je nieuwe ‘huis’?

Dit artikel gaat over hulp bij datamigratie en de ervaring van MarjonSnieders.nl met de, door Online Distributeur uitgevoerde, migratie naar Lightspeed.

“Ik waardeer de persoonlijke en eerlijke aanpak van Online Distributeur.” Ralph, marjonsnieders.nl

Zelf migreren of professionele hulp inzetten?

Wel eens verhuisd?

Verhuizen proberen we nog vaak zelf. Zeker als we nog nooit de voordelen van professionele verhuizing hebben mogen beleven. – Spoiler alert! : dat gaat rete snel en efficiënt! En jij hoeft alleen maar op de bijrijder stoel in de bus te zitten naar je nieuwe adres- We trommelen een aantal vrienden of familieleden op, huren een boedelbak of bus en rauzen een dag of weekend door het huis en zijn dan vaak al ‘over’. Of; laat dat al maar weg, want de stress voorafgaand aan deze operatie duurde waarschijnlijk al een eeuwigheid. Laat staan de tijd die je kwijt bent om alles uit te pakken en weer opnieuw te vinden, omdat je het in alle wanhoop gewoon maar ergens in een doos gegooid hebt.

Tijdvreter, energieslurper en foutenmagneet

Wanneer het over Datamigratie gaat, is verhuizen helaas nóg wat ingewikkelder. Datamigratie is het verhuizen van al je data van het ene naar het andere systeem. Het huidige systeem wat je gebruikt voor je winkel, bedrijf, kantoor voldoet niet meer aan jouw wensen en je hebt een nieuw systeem gekozen. Al je data zal dus ‘over’ moeten naar het nieuwe systeem. Denk daarbij aan je artikelomschrijvingen, foto’s, klantgegevens, factuurgegevens, voorraden, enzovoorts. Data die belangrijk is voor je operatie. Denk daarbij aan het functioneren van je webshop, je systeem achter je facturen en je betalingen, je likes en shares voor social media, je voorraden, enzovoorts.

Als je Datamigratie zelf zou willen doen of ‘uit willen vinden’ is het een enorme tijdvreter met een groot risico op fouten. Professionele hulp is hier dus wenselijk. Ralph, de man van én achter de schermen van MarjonSnieders.nl, zag dat ook en schakelde onze hulp in.

“Als je Datamigratie zelf zou willen uitvoeren of ‘uit willen vinden’, is het een enorme tijdvreter met een groot risico op fouten.”

Migratie MarjonSnieders.nl

marjonsnieders.nl

Marjon Snieders is een bekende naam in modeland. Ze heeft zowel een fysieke winkel als een webshop en runt deze met haar man Ralph. Zij is verantwoordelijk voor de winkel, geeft advies en kiest de collecties, hij is verantwoordelijk voor de webshopoperatie en de online afhandelingen. Voor dit artikel sprak ik met Ralph. Hij wilde online verhuizen van Magento naar Lightspeed. En wel om een paar redenen.

Overstappen naar Lightspeed

Lightspeed biedt (in samenwerking met Online Distributeur) de mogelijkheid om je webshop en fysieke winkels (Omnichannel) te koppelen. Zo is je gecombineerde voorraad altijd up to date en kan je hele bestel- en facturatieproces worden geautomatiseerd. Daarbij is Lightspeed veel eenvoudiger om mee te werken en last but not least ook nog eens goedkoper dan Magento.

Het nadeel van Lightspeed is dat het een gesloten systeem is. Dat maakt het heel user-friendly en eenvoudig, maar je verliest de keur aan mogelijkheden die je hebt met Magento. “Bij Magento is alles te bouwen”, geeft Ralph aan, “maar met elke aanvulling wordt het ingewikkelder en duurder”. “Daarbij is de uitkomst niet altijd wat je ervan verwacht had.”

Dit nadeel van Lightspeed verhelpt Online Distributeur voor een groot deel, aangezien we tools bouwen om meer uit Lightspeed te halen zonder de eenvoud te verliezen. Enkel toegevoegde waarde dus. En omdat Online Distributeur ook kan helpen met een professionele Datamigratie was de keuze snel gemaakt.

De Datamigratie voor marjonsnieders.nl

Ralph geeft aan dat de migratie goed is verlopen. “Alles is goed gegaan. Helaas ben je er altijd toch meer tijd aan kwijt dan je hoopt en zijn er altijd wel wat hick-ups, maar zonder hulp is het niet te doen.” Als ik met Ralph praat over de migratie herken ik heel erg het proces van een fysieke verhuizing. Je hebt er zin in, dan komt er veel noodzakelijk kwaad, en dan ben je over en keert de rust weer terug en kun je genieten van je nieuwe onderkomen. Wat altijd een verzachtende en positieve werking heeft is samenwerking. Als ik Ralph vraag naar zijn ervaring met ons is hij voornamelijk positief.  “De jongens van Online Distributeur zijn heel erg klantgericht en flexibel. Niets is teveel.” “De lijntjes zijn kort en er wordt meegedacht, ik waardeer de eerlijke en persoonlijke aanpak.” “Soms had ik wat meer in-debt kennis verwacht van het programma Lightspeed zelf”, nemen we ter harte Ralph!, “maar dat stond niet in de weg van een goed resultaat.”

“De jongens van Online Distributeur zijn heel erg klantgericht en flexibel. Niets is teveel. De lijntjes zijn kort en er wordt meegedacht.” Ralph, marjonsnieders.nl

Zorg dat je de koppellingen vandaag nog legt. Haal het optimale uit Lightspeed en jouw bedrijf.

Connect

Heldere stappen en meteen resultaat — Sandra, eigenaar

Lees het verhaal

Overstappen van Magento naar Lightspeed. Een aanrader — Janwillem, Oprichter

Lees het verhaal

We hadden nooit zo hard kunnen groeien zonder deze automatisering — Sam, Oprichter

Lees het verhaal

Klantgericht en flexibel. Niets is teveel — Ralph, marjonsnieders.nl

Lees het verhaal