Shopify vs Lightspeed | Design, prijs, functionaliteiten en eindoordeel | Deel 1

Lightspeed vs Shopify

Het moge duidelijk zijn: wij van Online Distributeur zijn voor team Lightspeed. Voor de komende vier weken hebben we een mooie serie gemaakt met een uitgebreide analyse. We zullen stilstaan bij een viertal hoofdstukken, te weten design, tarieven, apps en custom work. Vandaag is het eerste hoofdstuk, design, aan de beurt.

De eerste indruk. Hét Design

Een goede eerste indruk is belangrijk. In real life, maar ook die van je website. Je website is immers het visitekaartje van jouw bedrijf en straalt jouw merk en huisstijl uit. Een shop die meteen indruk maakt met een mooie uitstraling, die afgestemd is op jouw klanten, zorgt ervoor dat je meer bezoekers krijgt, die langer zullen blijven. Zo draagt een goede eerste indruk ook bij aan een grotere conversie. Erg belangrijk om jouw website goed te ontwerpen dus. Dat kan met zowel Lightspeed als met Shopify.

Lightspeed Design

Lightspeed richt zich vooral op zijn kassasystemen, over de online winkelbouwer wordt minder gesproken op zijn website. Maar er zijn zeker mogelijkheden. Zo zijn er 51 thema’s beschikbaar, waarvan sommige gratis zijn. Voor de betaalde sjablonen betaal je een vast bedrag per maand, zolang je dit thema in gebruik hebt. Een maandelijkse last dus, waarmee je rekening dient te houden in je budget.

De thema’s van Lightspeed zijn geordend op voorinstellingen, zoals standaard, restaurants en golf. Je kunt je keuze verder verfijnen door te filteren op onmisbare functies. De functionaliteit van jouw website hangt af van het door jou gekozen thema; je kunt later geen extra functies aan uw sjabloon toevoegen.

Alleen specifieke thema’s worden bijvoorbeeld geleverd met testimonial blokken of de mogelijkheid om, wanneer je over een afbeelding beweegt, een tweede productafbeelding te tonen. Om ervoor te zorgen dat jouw website over dit soort functies beschikt, moet je ervoor zorgen dat de sjabloon die je kiest ze al vanaf het begin faciliteert.

Het ontwerp van de Lightspeed thema’s is strak en modern. Je kunt uit een aardige reeks thema’s kiezen. Maar het achteraf doen van aanpassingen is minimaal, dus je moet heel goed nadenken over je keuze.

Shopify Design

Ook Shopify biedt een selectie van aanpasbare thema’s die zijn afgestemd op de behoeften van verschillende industrieën. Helaas zijn er hiervan slechts negen gratis. Maar, elk thema wordt geleverd met ten minste twee of drie varianten. Dit geeft je toch wat meer opties en ze zien er allemaal ongelooflijk professioneel uit. Je kunt ook tegen betaling meer sjablonen gebruiken; hiervoor betaal je dan eenmalig een bedrag. Je kunt ook thema’s kopen bij externe providers, dus je keuze is behoorlijk uitgebreid.
Als je zelf precies weet hoe je wilt dat je online winkel eruit ziet en je weet hoe je met coderingen kunt werken, dan kun je ook je eigen thema ontwikkelen. De code van Shopify is toegankelijk en er zijn veel mogelijkheden tot online support.
Shopify biedt dus meer mogelijkheden om je design aan te passen dan Lightspeed en stelt je in staat om alle basisprincipes aan te passen. Zo weet je zeker dat je website jouw huisstijl uitstraalt wat professionaliteit garandeert.

Conclusie Design Lightspeed vs Shopify

Zowel Lightspeed als Shopify heeft voor- en nadelen op het gebied van het design. Gelijkstand, zou je kunnen zeggen. Echter, Online Distributeur werkt samen met onze partners Shopmonkey (webshopbouwers) en Red Banana (hét online marketing bureau van Brabant). Zij hebben sterke prijs-kwaliteit verhoudingen. Hiermee ben je verzekerd van een goed design voor een goede prijs. Zij kunnen ook een thema volledig op maat maken. En trouwe klanten van Online Distributeur bieden we een klantvoordeel om ook zaken te doen bij deze design bureaus. En zo staat Lightspeed voor met 1 – 0.

Lees meer over de Lightspeed prijzen vs Spotify