SEOshop werd Lightspeed eCom

In 2015 kondigde het Canadese Lightspeed POS, een point-of-sale platform voor retailers met fysieke winkels en voor de horeca, de overname van het Nederlandse e-commerce softwarebedrijf SEOshop aan. Als onderdeel van deze overname lanceerde Lightspeed toen zijn nieuwe e-commerceplatform, genaamd Lightspeed eCom.

De overname was, zoals CEO Dax Dasilva destijds zei, een enorme stap in de evolutie van Lightspeed. Ze wilden onafhankelijke retailers helpen groeien en bloeien door hen een POS te geven met dezelfde backoffice-tools die door de grote detailhandel worden gebruikt in een gebruiksvriendelijk, mobiel pakket. Toen digitaliseerde de industrie snel, waardoor de vraag van verkopers die alleen online zijn exponentieel gegroeid is. Door de overname van SEOshop kon Lightspeed wereldwijd opschalen en konden ze winkeleigenaren helpen een geweldige winkelervaring te creëren en slimmer te verkopen – allemaal vanaf een iPad – ongeacht hoe hun klanten ervoor kiezen om te winkelen. Vanaf dat moment kwam Lightspeed naar Amsterdam, van waaruit zij de Europese markt betraden.

Lightspeed eCom

Ruud Stelder, CEO en mede-oprichter van SEOshop, zei dat Lightspeed de software van SEOshop zou integreren in hun eigen e-commerceplatform en met hun cloudgebaseerde POS-oplossing. Op deze manier hadden multi-channel retailers meer tools om hun hele bedrijf vanaf één plek te runnen. Zo ontstond het nieuwe product Lightspeed Omnichannel, met online en offline kassa’s. Door de offline beleving en de online shop optimaal op elkaar aan te laten sluiten, creëer je het beste van twee werelden.

Online Distributeur is al meer dan tien jaar ervaren Lightspeed Partner. Wij hebben deze overname én de komst van Lightspeed eCom dan ook van dichtbij mogen meemaken. Als extern bureau dat wordt ingeschakeld om oplossingen te bedenken voor moeilijke issues op hun eigen platform, konden we zelfs mee innoveren. We zijn inmiddels weer zes jaar verder en inmiddels is Lightspeed eCom niet meer nieuw.

Van Lightspeed eCom naar Lightspeed Omni

Werk je in eCom maar wil je, net als velen anderen die ook groeien, overstappen naar Lightspeed Omni? Groeien naar Omni is een mooie stap, alleen nu de taak om de data goed over te zetten. Wij ondersteunen hierbij en zorgen dat het goed gebeurd. Enneh, je hoeft heus niet al je data handmatig over te zetten! Bepaal zelf welke data je mee wilt migreren naar Lightspeed Omni en Online Distributeur doet de rest. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring met brondata en importeren naar Lightspeed Omni, leggen we snel en correct de basisdata van een Lightspeed Omni.

Via de benodigde Lightspeed API koppelingen en dankzij het gebruik van RPA maken we jouw Lightspeed Omni volledig klaar voor gebruik. In een compleet, gebruiksvriendelijk en overzichtelijke Omni systeem. Wij bouwen zelf deze HI-TECH tools die we in kunnen zetten voor iedere webshop, waardoor we unieke en complexe data altijd over kunnen zetten.

Leg de Lightspeed koppelingen vandaag nog

Lightspeed is het meest complete e-Commerce systeem voor retailers die willen groeien met hun (online) onderneming. Zorg dat je de koppelingen vandaag nog legt. Haal het optimale uit Lightspeed en jouw bedrijf. Dankzij onze korte lijntjes en goede relatie met Lightspeed kunnen wij je vliegensvlug ondersteunen met de opzet van jouw winkel én het koppelen met je kassasystemen.