Van PrestaShop naar Lightspeed

Wat zijn de voordelen van Lightspeed webshop ten opzichte van PrestaShop webshop?

Van PrestaShop naar Lightspeed

PrestaShop is, net als Magento en WooCommerce, een open-source e-Commerce systeem. PrestaShop is in 2007 opgericht in Parijs en inmiddels heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 250.000 aangesloten webshops. De gratis software van PrestaShop stelt je als ondernemer in staat om online orders, klantgegevens en verzendingen te managen. PrestaShop is in de basis een gratis systeem. Dit betekent dat er dus geen aansluitings-, maandelijkse-of commissiekosten zijn.

 

Een gratis e-Commerce systeem met meer dan 250.000 aangesloten webwinkeliers wereldwijd klinkt zo gek nog niet. Toch zijn wij er bij Online Distributeur van overtuigd dat Lightspeed Webshop op dit moment het meest complete systeem is voor schaalbare ondernemingen met grote ambities. Wij helpen je graag om deze ambities waar te maken en geloven volledig in Lightspeed e-Commerce. Daarom helpen we je graag met de overstap van een PrestaShop webshop naar een Lightspeed Webshop. Veilig en zonder zorgen.

Data Migratie Expert

- Théo van Tuijl

Theo heeft al meerdere PrestaShops geholpen om over te stappen naar Lightspeed. Door zijn schaalbare werkwijze maakt het niet uit hoeveel producten en/of attributen. Hij maakt gebruik van spidertools om snel en goed de shops om te zetten. Hiermee bespaart hij de klant vele duizenden euro's

Vergelijken PrestaShop vs. Lightspeed e-Commerce

Waarom zijn wij bij Online Distributeur er toch zo heilig van overtuigd dat op dit moment Lightspeed e-Commerce dé oplossing is voor online ondernemers? Dat vertellen we je graag en daarom zullen we de twee systemen vergelijken op de meest belangrijke onderdelen.

 

Ontwikkeling

PrestaShop is een gratis open-source e-commerce systeem. Open-source houdt in dat de code voor iedereen toegankelijk is. Ontwikkelaars over de hele wereld hebben de mogelijkheid om van de code gebruik te maken om bijvoorbeeld templates of plugins te ontwikkelen. Open-source is geweldig voor het opbouwen van een grote community met vele mogelijkheden, maar toch kleven er ook nadelen aan deze systemen. Open-source betekent namelijk ook dat je als ontwikkelaar van deze systemen moet beschikken over enige technische kennis op dit gebied. Heb je deze kennis niet? Dan zal je deze kennis in huis moeten halen en dit kan, afhankelijk van de ontwikkelaar, redelijk wat kosten met zich meebrengen. Hiernaast werken PrestaShop webshops op basis van zogenoemde ‘modules’. PrestaShop modules kunnen gebouwd worden door de vele ontwikkelaars wereldwijd. Het nadeel hiervan is dat de kwaliteit verschilt en de kosten onduidelijk zijn.

 

Lightspeed is een SaaS (Software as a Service) systeem en kenmerkt zich doordat je een vast bedrag per maand betaald. Door dit bedrag te betalen krijg je toegang tot de e-Commerce software die Lightspeed beschikbaar stelt. De kosten van Lightspeed, afhankelijk van welk pakket je neemt, liggen tussen de €588,- en €2.268,- per jaar. Deze prijs is inclusief hosting en onderhoud.

Hosting en Onderhoud

Net als bij andere open-source systemen zal je de kosten van zaken als webhosting en SSL-certificaten zelf moeten betalen. Veel open-source systemen zijn in de basis gratis te gebruiken, maar zodra je een website live wilt zetten, komen er toch onvoorziene kosten bij kijken. De updates in PrestaShop worden uitgevoerd op basis van de gekozen modules. Het kan voorkomen dat modules na een update niet meer compatibel zijn met jouw webshop. Dit kan weer tot extra kosten leiden.

 

In het geval van Lightspeed zitten de kosten van hosting en onderhoud inbegrepen in het vaste bedrag dat je per maand betaald. Met Lightspeed ben je er dus van verzekerd dat je website online en geüpdatet is. Hiernaast biedt Lightspeed 24/7 via e-mail, telefoon of live chat.

Design

Met PrestaShop webshops heb je de keuze uit duizenden verschillende thema’s. Deze thema’s zijn door de community gemaakt en kunnen zo geïnstalleerd worden op je webshop.

 

Lightspeed biedt vooraf geselecteerde templates aan op basis van het pakket dat je afneemt. Deze templates kunnen in beperkte mate worden aangepast.

 

Gebruiksgemak

Zowel PrestaShop en Lightspeed zijn gemakkelijke e-Commerce systemen om te gebruiken. PrestaShop is het best geschikt voor middelgrote tot grote webshops. Lightspeed is geschikt voor zowel de kleine als de allergrootste webshops onder ons.

Samenvattend

We hopen dat we voor jou als online ondernemer duidelijk hebben gemaakt waarom je moet kiezen voor Lightspeed. Is dit nog niet het geval? Dan zetten we alles nog even op een rijtje:

 

Lightspeed

 • SaaS-systeem (vast bedrag per maand)

 • Geschikt voor zowel grote als kleine webshops geschikt

 • Automatische updates

 • Uitstekende groeimogelijkheden

 • Beperkte designmogelijkheden

 • Gebruiksvriendelijk

 

PrestaShop

 • Open-source systeem

 • Geschikt voor middelgrote tot grote webshops

 • Gratis (met uitzondering van hosting, updates en opstartkosten)

 • Grote community

 • Uitgebreide designmogelijkheden

 • Gebruiksvriendelijk

 

PrestaShop is een e-Commerce systeem wat zich in de loop van de jaren meer dan eens heeft bewezen. Het is systeem met een grote en in de basis gratis te gebruiken. Toch blijft Lightspeed in onze ogen dé enige juiste keus voor ondernemers, met name door het alles-in-één pakket en goede ondersteuning. Wil jij overstappen van een PrestaShop webshop naar een Lightspeed webshop? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.