Lightspeed MultiStore

MultiStore - Meerdere winkels gekoppeld aan je webshop

Ervaren gebruikers van Lightspeed weten het waarschijnlijk al langer. Wanneer het op meerdere winkels (offline of online) aankomt is Lightspeed niet optimaal. Het koppelen van jouw winkel(s) aan de webshop is namelijk niet mogelijk binnen hun platform, terwijl dit juist erg goed van pas kan komen om tal van redenen. Online Distributeur biedt deze optie nu wel.

Wij helpen ondernemers graag met het koppelen van meerdere winkels aan hun Lightspeed webshop. Zo maken we het (in onze ogen) meest complete e-Commerce systeem nog completer. We gaan te werk volgens een vierstappen plan:

MultiStore - Kleine stappen, Groots resultaat

Stap 1 - Voorbereiding

Voordat we starten met MultiStore moeten we eerst het fundament leggen. Hier zullen wij jou in adviseren.

Denk hierbij aan de voorraadstanden, leveringen en levertijden vanuit de winkel.

 

Daarnaast is het van belang om het personeel voor te bereiden op deze aanstaande nieuwe processen. Als je hier vanaf het begin tijd in steekt dan pluk je hier later de vruchten van.

Stap 2 - Voorraad

MultiStore - Het koppelen van de voorraad van één of meerdere winkels aan de webshop.

Zorgen dat het assortiment (met unieke content) vanuit alle winkels goed gekoppeld wordt aan jouw webshop. Bij elke winkel zullen we een API koppeling maken, zodat de actuele voorraadstanden zichtbaar worden in de webshop. 

Houdt er rekening mee dat van de nieuwe producten (die nog niet in de webshop werden verkocht) ook de content (foto's, omschrijvingen etc.) up to date moet zijn.

Stap 3 - Bestellingen

Zorgen dat MultiStore de bestellingen ontvangt en de status in de webshop wordt aangepast 

Nadat de voorraad gekoppeld is vanuit de winkels, zorgen we voor een  koppeling terug vanuit de webshop. Zo kunnen de bestellingen (inclusief pakbon) worden doorgeven aan de winkel, bijvoorbeeld doormiddel van een automatische mail naar de verschillende winkels met de bestelling. Deze werkwijze is afhankelijk van de huidige processen van de klant en kunnen we hier dus op inrichten.

Optioneel zijn back-orders binnen dit proces ook mogelijk. 

Stap 4 - Voorraad bijwerken

Zorgen dat MultiStore de voorraad automatisch bijwerkt in de winkel waar de bestelling heeft plaatsgevonden

Nadat er een bestelling is verwerkt door de desbetreffende winkel dan dient de voorraad nog aangepast te worden. Dit kun je handmatig doen, maar natuurlijk ook volledig automatisch. 

Deze functionaliteit is standaard ingebouwd in onze MultiStore module. Je kunt de keuze maken om deze voorraad per dag, per uur of per 5 minuten te laten aanpassen. 

MultiStore - Prijzen

1-MALIGE KOSTEN

€1250,-

Maken van op maat koppeling

BASIS

€249,- / maand

2 winkels gekoppeld aan 1 Lightspeed eCom webshop

Elk uur een voorraad- en bestellingupdate

WINKEL

€149,- / maand

Voor elke extra winkel

UPDATES

€49,- / maand

Elke 30 minuten update

€99,- / maand

'Real Time' updates *

* afhankelijk van aantal producten

MultiStore

Expert

Théo heeft ervaring met verschillende retailers die meerdere winkels hebben gekoppeld aan één Lightspeed webshop. Gefasseerd legt hij uit wel stappen hiervoor nodig zijn en hoe we ervoor zorgen dat deze implementatie rustig en onderbouwd verloopt.