Van Magento naar Lightspeed

Van Magento naar Lightspeed

Webshop Ontwikkeling

Magento en Lightspeed zijn beide e-Commerce platformen die jou als ondernemer in staat stellen om producten via het internet te verkopen. Zowel Magento als Lightspeed (voorheen SEOshop) zijn opgericht in 2008. In essentie bieden de platformen je hetzelfde, lijken de platformen niet veel van elkaar te verschillen. Maar wanneer we naar het type systeem gaan kijken wordt een verschil meteen duidelijk. Lightspeed is namelijk een Software as a Service (SaaS) systeem en Magento is een open-source systeem. Een open-source systeem kenmerkt zich doordat je als ontwikkelaar de website verder kan ontwikkelen op basis van de bestaande broncode. Hiervoor is enige technische kennis natuurlijk wel handig. Lightspeed pakt het anders aan en vraagt gebruikers om een vast bedrag per maand te betalen voor een compleet e-Commerce pakket waarbij verschillende onderdelen al voor je ‘klaarstaan’. In tegenstelling tot Magento is er in het geval van een Lightspeed Webshop weinig technische kennis vereist.

Stap 1 :

Inventarisatie

GRATIS

Analyseer hoe kwalitatief je huidige data is en wat nodig is om goed over te stappen naar Lightspeed

Data kwaliteitscontrole

Export - Import
Unieke Functionaliteiten

Design

Exclusief:

Actieplan

Stap 2 :

de Basis

v.a.  €499,-

Leg de basis van jouw webshop, zoals producten en verzend proposities, zodat je met een 'basic' webshop live kan

Producten & Plaatjes

Varianten/Families

Payment instellingen

Verzend proposities

Klanten & Leveranciers

1 Taal

Exclusief:

Content verrijking

Stap 3 :

de vulling

v.a.  €499,-

Vul weer volledig jouw webshop, zoals varianten en categorie pagina's, om de webshop naar oude niveau te tillen

Categorieën

Merken

Gerelateerde producten

Filters

Extra Velden

Specificaties

Exclusief:

Complexe Varianten

Stap 4 :

het design

v.a.  €299,-

Herstel de oude look&feel binnen een Lightspeed omgeving. Zorg dat je webshop weer het juiste gevoel overbrengt

Lightspeed Template

Banners & Headers

Kleurstelling webshop

Pagina's Look&feel

Exclusief:

Unieke Functionaliteiten

Migratie

Expert

- Théo van Tuijl

Theo heeft al meerdere Magento shops geholpen om over te stappen naar Lightspeed. Door zijn schaalbare werkwijze maakt het niet uit hoeveel producten en/of attributen. Hij maakt gebruik van spidertools om snel en goed de shops om te zetten. Hiermee bespaart hij de klant vele duizenden euro's

Migratie van een Magento 1 naar een Magento 2 webshop?

Magento migratie naar Lightspeed

Als je webshop tegenwoordig nog op Magento 1.x draait dan doe je er verstandig aan om alvast na te denken over de toekomst. Magento 2 webshops werden geïntroduceerd in 2016 en al snel werd duidelijk dat online ondernemers vaart moeten gaan maken met de overstap van een Magento 1 naar een Magento 2.0 webshop. In de eerste instantie zou vanaf november 2018 ondersteuning van Magento 1 webshops verdwijnen. Echter hebben ze inmiddels bekend gemaakt dat ze Magento 1 nog minimaal 18 maanden langer blijven ondersteunen. Maar de intentie van het bedrijf is natuurlijk duidelijk. Wil je een veilige en geüpdatete website behouden? Dan zal je moeten overstappen naar een Magento 2 webshop.

 

En juist hier zit voor veel online ondernemers die gebruik maken van Magento 1 het probleem. Doordat Magento 2 een volledig nieuw systeem is, is het niet mogelijk om je oude webshop over te zetten in een Magento 2 omgeving. Hierdoor wordt de overstap naar Magento 2 een tijdrovend én (zeer) duur proces wat niet elke ondernemer op kan opbrengen. Het is dus belangrijk dat je jezelf de vraag stelt of je deze investering terug kunt verdienen, voordat je besluit om de overstap te gaan maken.

Omdat het migratieproces van Magento 1 naar Magento 2 iets is wat niet voor iedere ondernemer is weggelegd richten wij ons op een platform waar ondernemers wel mee uit de voeten kunnen, namelijk Lightspeed. Online Distributeur is officieel partner van Lightspeed en wij helpen ondernemers met de Magento migratie naar Lightspeed. Wat zijn de voordelen van Lightspeed ten opzichte van Magento?

 

  • Je betaald een vast bedrag per maand

  • Lightspeed vereist weinig technische kennis

  • Lightspeed wordt automatisch geüpdatet

  • Een Lightspeed webshop is ‘responsive’

  • Ondersteuning voor meerdere valuta’s

  • Toegang tot  verschillende marketplaces (o.a. verkopen via Bol.com, Ebay en Beslist.nl)

  • Uitstekende customer support

 

Online Distributeur ziet erop toe dat de migratie van Magento naar Lightspeed veilig, effectief en snel verloopt. Net zoals jij, willen wij ook het liefst dat jouw onderneming binnen no-time weer up and running is.