Logistiek via Bol.com

Logistiek via Bol.com

Bol.com is één van de grootste Nederlandse online marktplaatsen met miljoenen bezoekers per maand. Wanneer je dan ook jouw producten aanbiedt op Bol.com kan je jouw afzetmarkt aanzienlijk vergroten. Vanuit Online Distributeur hebben we een 4 stappenplan opgesteld om het maximale uit je Logistiek via Bol.com (i.c.m. Verkopen via Bol.com) te halen. Elke stap met zijn eigen uitdagingen en kansen. 

Maar naast het verkopen van je producten op Bol.com kan je ook het gehele logistieke proces uitbesteden aan Bol.com? Het uitbesteden van dit proces kan je een stuk minder zorgen geven en daarnaast stijgt je conversiepercentage met gemiddeld 30%. Hoe werkt Logistiek via Bol.com en wat zijn de voordelen? Lees verder om er meer over te weten te komen.

De voordelen van Logistiek via Bol.com

Door gebruik te maken van Logistiek via Bol wordt het gehele fulfilment proces van jouw bestelling die via Bol.com worden gedaan verzorgd. Zowel in Nederland en in België. Klanten profiteren dus direct van de service die je van Bol.com kan én mag verwachten. Het vergroten van je verkoopkansen is hiervan een natuurlijk resultaat.

Andere belangrijke voordelen van het uitbesteden van je logistiek via Bol is dat klanten kunnen profiteren van de uitgebreide bezorgopties die Bol.com te bieden heeft. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld zelf het bezorgmoment uitkiezen. Hiernaast is Bol.com ook volledig verantwoordelijk voor de retourlogistiek. Alle online ondernemers weten dat hier nog best wel wat tijd in kan gaan zitten.

We zetten de voordelen nog even voor je op een rijtje:

 • Levering naar zowel Nederland als België

 • Gemiddelde conversiestijging van 30%

 • Klanten kunnen kiezen uit uitgebreide bezorgopties

 • Bol.com is verantwoordelijk voor het gehele logistieke proces

Tarieven Logistiek via Bol.com

Bovengenoemde voordelen van Logistiek via Bol.com komen natuurlijk niet gratis aanwaaien. Hiervoor betaal je een tarief dat afhankelijk is van het gewicht en de afmetingen van de producten en verpakking.

De logistiek via bol tarieven zien er als volgt uit:

* XS artikelen worden niet per brievenbus naar België verzonden. Dit zal altijd een pakket zijn. Hierdoor betaal je een extra bedrag van + €0,80. Oftewel, het "S" formaat

 

Bovengenoemde tarieven zijn inclusief:

 • Pick & Pack kosten

 • Verzenden

 • Klantenservice

 • Retouren

 

Bovengenoemde tarieven zijn exclusief:

 • BTW

 • Bemiddelingsbijdrage

 • €0,35 toeslag bij breekbare artikelen

 • €0,35 toeslag bij producten met houdbaarheidsdatum

 

Wil je je producten laten bestickeren of je onverkoopbare voorraad laten terughalen óf vernietigen dan betaal je extra tarieven. Raadpleeg hiervoor de website van Bol.com.

Tools - Online Distributeur

Stap 1 : 

Logistiek via bol.com

€49,- / maand

Gebruik onze Logistiek via Bol.com Tool en zie meteen welke hardlopers je het best op voorraad kunt leggen bij Logistiek via Bol.com

Onbeperkt EAN

Bol.com koppeling

Inzicht hardlopers

Advies voor LVB

Wekelijks rapport

Support

-

Stap 2 :

beheer je voorraad

€199,- / maand

Beheer je voorraad bij Logistiek via Bol.com door gebruik van onze 'Stock & Forecasting' module. Krijg inzicht of je jouw product moet aanvullen

Onbeperkt EAN

LVB koppeling

Advies in bijvullen stock

Inzicht in verkopen

Wekelijks rapport

Support

Stap 3 :

optimaliseer je aanbod

€49,- / maand

Krijg inzicht of je assortiment een koopknop heeft bemachtigd en of ze wel scherp genoeg geprijsd zijn. En onderneem actie

Onbeperkt EAN

LVB koppeling

Advies in verkoopprijzen

Inzicht in Koopknop

Wekelijks rapport

Support

-

SUPPORT :

volledig uitbesteden

€299,- / maand

Als ervaren specialist zorgen voor een optimalisatie van jouw assortiment bij Logistiek via Bol.com. We adviseren maar voeren ook uit. 

Support

Bol.com

Expert 

- Tim Matser

Als oud gediende van Bol.com, heeft Tim al meer dan 4 jaar gewerkt bij Bol.com als inkoper, pricing specialist en business analist. Tim helpt nu andere webshops (waaronder  lightspeed webshop) om maximale impact te maken bij Verkopen via Bol.com en Logistiek via Bol.com. Tim passie is automatisering en échte impact maken.