Lightspeed MultiShop

MultiShop - meerdere webshops gekoppeld aan je voorraad

Stel je hebt 1 voorraadpunt, zoals een magazijn, een winkel of een dropshipper. Je wilt hier meerdere webshops aankoppelen  (bijvoorbeeld jouw .nl , .be , .de en .uk domeinen koppelen aan 1 voorraadpunt). Aanvullend wil je, dat de voorraad elke 5 minuten geupdate wordt, omdat anders je voorraden niet kloppen met jouw webshop en krijg je ontevreden klanten (lees; nee-verkoop). Nadat je gestart bent (of wilt gaan starten) met Lightspeed, kom je erachter dat dit jammergenoeg niet mogelijk is. Vanuit Online Distributeur hebben we een MultiShop tool gemaakt die dit wel mogelijk maakt. Het onbeperkt koppelen van meerdere webshops aan 1 voorraadpunt. 

Wij helpen ondernemers graag met het koppelen van meerdere Lightspeed webshops aan een voorraadpunt. Zo maken we het (in onze ogen) meest complete e-Commerce systeem nog completer. We gaan te werk volgens een vierstappen plan:

MultiShop - Kleine Stappen, Groots Resultaat

Stap 1 - Voorbereiding

Voordat we starten met MultiShop moet eerst het fundament gelegd worden. Hier zullen wij jou in adviseren

Denk hierbij aan de voorraadstanden, aantal webshops, regelmaat van updates en levertijden die de webshops gaan hanteren.

 

Zorg dat je goed nadenkt hoe vaak je een update wilt hebben. Mocht er veel verkopen op een dag zijn, dan adviseren wij elke 5 minuten een update. Anders elk uur of bij weinig verkopen, elke 24 uur. 

Stap 2 - Voorraad

MultiShop - Het koppelen van de voorraad van één of meerdere Lightspeed webshops

Hier gaan we zogen dat de voorraad goed gekoppeld wordt met alle webshops. Bij elke webshop zullen we een API koppeling maken, zodat de actuele voorraadstanden zichtbaar worden in elke webshop. 

Houdt er rekening mee dat de voorraad gekoppeld wordt op artikel codes, interne codes of EAN/barcodes. Een kans is om bij elke webshop andere content te gebruiken, om optimaal gebruik te maken van de Search Engine Optimalisation van Google. 

Stap 3 - Bestellingen

Zorgen dat MultiShop de voorraad aanpast nadat een bestelling heeft plaatsgevonden bij één van de webshops

Nadat de voorraad gekoppeld is aan de meerdere webshops, zorgen we voor een  koppeling terug vanuit de webshop naar het centrale voorraadpunt. 

 

Hiermee zorgen we ervoor dat de voorraad weer wordt geactualiseerd, nadat er een bestelling heeft plaatsgevonden in een webshop.

Stap 4 - Voorraad bijwerken

Zorgen dat MultiShop de voorraad automatisch  bijwerkt in de resterende webshops 

Nadat er een bestelling is verwerkt door de desbetreffende webshop, is de voorraad nu aangepast in de vorige stap. Nu is het taak dat alle overige webshops een actuele voorraadstand krijgen. 

Deze functionaliteit is standaard ingebouwd in onze MultiShop module. Je kunt de keuze maken om deze voorraad per dag, per uur of per 5 minuten te laten aanpassen. 

MultiShop - Prijzen

1-MALIGE KOSTEN

€1250,-

Maken van op maat koppeling

BASIS

€249,- / maand

2 Lightspeed eCom webshops gekoppeld aan 1 voorraadpunt

Elk uur een voorraad- en bestellingupdate

WEBSHOP

€149,- / maand

Voor elke extra webshop

UPDATES

€49,- / maand

Elke 30 minuten update

€99,- / maand

'Real Time' updates *

* afhankelijk van aantal producten

MultiShop

Expert

Théo heeft - naast MultiStore - ook veel ervaring met verschillende retailers die meerdere webshops hebben gekoppeld aan één voorraadpunt. Gefaseerd legt hij uit wel stappen hiervoor nodig zijn en hoe we ervoor zorgen dat deze implementatie rustig en gecontroleerd verloopt.