Best Offer Bol.com

dé Koopknop van Bol.com

Net zoals bij Verkopen via Amazon maakt ook Verkopen via Bol.com ook gebruikt van een zogeheten ‘Best Offer Box’, oftewel het koopblok.

 

Bol.com maakt hiervan gebruik om het beste aanbod aan te bieden voor de eindklant. Doel om hiermee een ze goede mogelijke service te realiseren.  En ze hebben hiervoor een algoritme ontwikkeld dat wanneer er meerdere aanbieders zijn per product,  het aanbod van1 aanbieder getoond wordt. Het beste aanbod, zoals ze zelf zeggen.

 

Dus als jouw artikel in het koopblok wordt vertoond, hoe groter de kans is dat het artikel in de winkelwagen wordt geplaatst door de consument. Hiedoor cruciaal voor jou als ondernemer om deze koopknop te bemachtigen, waardoor je meer omzet genereert en je concurrenten hierdoor achter je laat..

De vraag die iedere ondernemer zich dus stelt : Hoe bemachtig ik deze koopknop? Om dit te kunnen beantwoorden, moet we enerzijds accepteren dat bol.com natuurlijk nooit zijn algoritme zal delen (net zoals Google). maar anderzijds kunnen we wel kijken welke variabelen hier invloed op uitoefenen en op deze goed mogelijk in te spelen.

Koopknop bol.com - de 6 factoren die deze bepalen

Hiernaast willen we nog aangeven dat de koopknop afhankelijk is van de categorie waarin je verkoopt. Stel je voor dat je verkoopt in de Games industrie dan is levertijd erg belangrijk i.t.t. Wonen categorie waar levertijd minder belangrijk is. Ons advies is ook om bovenstaande goed te monitoren en te optimaliseren. Hiermee haal je het maximale uit je aanbod bij bol.com. 

Mocht je er niet uitkomen en even willen sparren hoe dit beter aan te vliegen, bel of mail ons dan gerug. We denken graag mee.

Bol.com

Expert 

- Tim Matser

Als oud gediende van Bol.com, heeft Tim al meer dan 4 jaar gewerkt bij Bol.com als inkoper, pricing specialist en business analist. Tim helpt nu andere webshops (waaronder  lightspeed webshop) om maximale impact te maken bij Verkopen via Bol.com en Logistiek via Bol.com. Tim passie is automatisering en échte impact maken.