Een webshop openen met Lightspeed

Voor wie net start met een webshop of al een webshop heeft maar op zoek is naar alternatief, zijn de mogelijkheden oneindig. Er zijn zoveel dingen om aan te denken; voorraadbeheer, verkoopdata, betalingen, zichtbaarheid in de zoekmachines, look & feel van je webwinkel, technische ondersteuning… Lightspeed is een aanbieder van het totaalpakket met webwinkelsoftware, die je helpt en ondersteunt op alle gebieden. Zodat jij je kunt richten op waar je echte passie ligt, als true ondernemer.


Wat is een Lightspeed Webshop?

Lightspeed (voorheen SEOshop) biedt goede, gemakkelijke en complete webshop software aan voor MKB retailers. Lightspeed heeft een groot netwerk aan partners en apps, waarmee je de software kunt koppelen. Je kunt plug-ins voor marketing, sales, klantenservice, voorraadbeheer, boekhouding en nog veel meer downloaden. En het ziet er ook gelikt uit. Een heel compleet pakket dus. Zelfs zo compleet, dat wanneer je wilt opschalen omdat je bedrijf groter wordt, er veel mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld met SEO (Search Enging Optimization; zoekmachine-optimalisatie) en marketingopties voor de webshop. Of met een template engine; software om sjablonen te combineren met een gegevensmodel om meerdere pagina’s te produceren die overal op de site hetzelfde uiterlijk hebben. Lightspeed groeit met je mee.


Hoe werkt een Lightspeed Webshop?

Intuïtief. Binnen 10 minuten zet je een demo-account op en zit je al achter de schermen (in de backend) van je eigen webshop. Je kunt gemakkelijk aanpassingen doorvoeren; producten toevoegen of het design van je webwinkel aanpassen bijvoorbeeld. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, die je vervolgens gemakkelijk kunt aanpassen. Het werkt heel eenvoudig; je kunt gewoon de website ‘invullen’. Er staan ook al meteen pagina’s voor je klaar om zelf te bewerken en af te maken. De disclaimer, over ons en algemene voorwaarden bijvoorbeeld. Lightspeed biedt per pagina specifieke SEO-opties. Het dashboard is heel goed en compleet. Het helpt je ook met statistieken, marketing, blogs, voorraad, orders en je kunt er Lightspeed apps koppelen om je website nog beter te maken. De software van Lightspeed is heel eenvoudig in gebruik.

Voordelen van Lightspeed Webshops

 • Gebruiksvriendelijke software.
 • Ook zonder programmeerkennis kun je met Lightspeed simpel en snel een webwinkel opzetten. Je hebt geen technische kennis nodig.
 • Een webshop design naar jouw wens en smaak. Jouw webshop is je visitekaartje. En hoe beter dat eruit ziet, hoe meer je verkoopt. Met Lightspeed kun je templates kiezen, die je kunt aanpassen naar je eigen smaak met een handige HTM/CSS-editor.
 • De webshop ziet er goed uit op alle devices. Of je klanten nu via een laptop, een tablet of hun smartphone bij jou kopen, jouw webshop ziet er op ieder apparaat goed uit met responsive designs van Lightspeed.
 • Je webshop is goed vindbaar. Lightspeed is zoekmachinevriendelijk, met enorm veel zoekmachine-optimalisatietools. En dat is belangrijk, want zoekmachines zijn vaak het belangrijkste acquisitiekanaal voor webshops.
 • Gegevens van klanten zijn veilig. Lightspeed werkt met beveiligde verbindingen, zodat de gegevens veilig worden opgeborgen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het lekken van gegevens van jouw klanten.
 • Lage betaalkosten voor de klant. Klanten van een webshop betalen niet alleen voor een product, maar ook voor het gebruik van een betaalmethode. De laagste tarieven in de markt voor IDEAL-betalingen worden geboden door Lightspeed.
 • Internationaal gaan? Ook dit is goed geregeld met Lightspeed software. Je kunt kiezen voor internationalisatie en verschillende landen en je kunt talen koppelen aan je webshop. Zo heb je relatief snel een meertalige webshop.
 • Klantenservice. Mocht je problemen ondervinden of andere vragen hebben, dan is er goede suppport mogelijk, met Nederlandse ondersteuning.

Nadelen van Lightspeed Webshops:

 • Kosten. Het basisbedrag van Lightspeed ligt hoger dan dat van de concurrentie, ook omdat het een heel uitgebreid totaalpakket is.
 • Korte proefperiode. Bij Lightspeed kun je de software veertien dagen gratis testen. Daarna heb je geen toegang meer tot je Lightspeed webshop, tenzij je betaalt. Deze proefperiode kan voor drukke ondernemers net te kort zijn.
 • Beperkt aantal templates. Het liefst wil je de looks van je webshop laten aansluiten bij je huisstijl. Doordat Lightspeed een beperkt aantal templates aanbiedt, kan dit lastig zijn.
 • Betalen voor extra functies. De mogelijkheden binnen Lightspeed zijn bijna eindeloos. Maar voor alle uitbreidingen en extra opties betaal je en dan kan het maandelijkse bedrag flink oplopen.

 

Overstappen naar een Lightspeed Webshop. De services die we als Online Distributeur bieden

 

Lightspeed Webshop – onze praktijk voorbeelden

Om een beslissing te kunnen nemen, is het misschien prettig om een aantal voorbeelden van Lightspeed webshops te bekijken. We lichten hieronder een aantal voorbeelden uit die gebruik maken van Lightspeed :