Dropshipping leveranciers vinden

Dropshipping leveranciers vinden

Een dropshipping onderneming valt en staat bij een betrouwbare leverancier, zoals je hebt kunnen lezen in onze vorige blogs. Het kiezen van zo iemand is dus een van je belangrijkste stappen. Hoe vind je nu zo’n leverancier?

Onderzoek

Wanneer je online zoekt naar dropshipping leveranciers, dan vind je er genoeg. Zorg ervoor dat je altijd goed onderzoek doet naar de leverancier. Bekijk een aantal factoren zoals: 

  • Is het bedrijf betrouwbaar?
  • Is het bedrijf stabiel? Ga alleen met een partij in zee waarvan je verwacht dat het niet snel failliet gaat. 
  • Heeft de leverancier voldoende voorraad? Jouw klanten willen hun producten graag snel in huis, dus is het belangrijk dat jouw dropshipment leverancier de producten op voorraad heeft en snel kan verzenden.
  • Hoe is de service van deze leverancier? Kijk met name naar of ze tijdig verzenden, wat hun service inhoudt wanneer een pakket vertraging oploopt of zelfs kwijtraakt. Of wanneer een dropshipping product beschadigd aankomt bij jouw klant. Kortom; hoe gaat het bedrijf om met klachten, garantie en retouren? 
  • Verkoopt de leverancier het product dat je wilt gaan verkopen? Dit lijkt een open deur, maar niet iedere groothandel of leverancier verkoopt dezelfde producten. 
  • Wat is de kwaliteit van de producten van deze leverancier? Check de kwaliteit van de producten altijd. Laat een aantal producten bij jezelf bezorgen, bijvoorbeeld. 
  • Waar zit het bedrijf? Bedrijven in China zijn bijvoorbeeld vaak wel goedkoop, maar vanwege het vaak lastige garantie- en retourbeleid moet je je afvragen of dat voor jouw business handig is. Bovendien, wanneer de leverancier zich buiten de Europese Unie bevindt, krijg je te maken met complexe situaties ten aanzien van btw en invoerrechten. Dat is niet alleen lastig voor jou als ondernemer, maar jouw klant zit ook niet te wachten op onaangename verrassingen in de vorm van extra kosten voor btw en/of invoerrechten. Ook is het garantie- en retourbeleid lastiger, kostbaar of zelfs onmogelijk wanneer je samenwerkt met een dropshipping leverancier van buiten de Europese Unie.
  •  Als je al een webwinkel hebt opgezet met bepaalde webwinkelsoftware, controleer dan ook goed of de dropshipping leverancier wel met jouw software samenwerkt. 

Denk eraan: jouw klanttevredenheid wordt (mede) bepaald door jouw leverancier. Sla deze stap dus niet over, maar doe een uitgebreid onderzoek!

Voorbeelden

We geven je graag een aantal voorbeelden van de meest gebruikte software om te beginnen met dropshipping:

Oberlo, Shopify Dropshipping en Spocket

Deze partijen hebben koppelingen gemaakt met bestaande dropshippers, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen. Gemak dient de mens. Niet gek dus, dat zij op dit moment de meest gebruikte software hebben. Het assortiment dat je met deze aanbieders kunt verkopen is groot; je kunt diverse producten verkopen. Shopify Dropshipping werkt via de Shopify Shop met (maar liefst 237!) Nederlandse groothandels, Oberlo en Spocket gaan internationaal. 

Lightspeed dropshipping

In de Lightspeed shop kun je zeven groothandel plugins vinden die je kunt implementeren in jouw webshop. Hiermee heb je toegang tot een groot aantal producten, je kunt nog eens van assortiment wisselen als je merkt dat een bepaald product niet goed verkoopt. Lightspeed werkt met Nederlandse groothandels, waardoor er snel uitgeleverd wordt en jij grip houdt op je klanttevredenheid.

CCV Shop

Deze partij biedt jou niet alleen webshop software waarmee je je business kunt opzetten, maar ze werken ook samen met verschillende groothandels. Je kunt een uitgebreid assortiment aan producten verkopen. Met deze Nederlandse leveranciers heeft je klant zijn product snel in huis en houd jij meer controle op je klantenservice. Je kunt bijvoorbeeld een koppeling maken met Complies BV, Axihandel, Dropps, Nedis, Qwerty, ingifts en Van Der Meer.

Dropified

Deze leverancier wordt ook veel gebruikt. Ze bieden leuke features, zoals het customizen van de producten en/of de verpakkingen met jouw logo. Ze werken samen met internationale dropshipping leveranciers, zoals AliExpress en eBay. 

Tot slot

Er zijn nog veel meer leveranciers te vinden dan de leveranciers die wij hier als voorbeeld opgaven. Wanneer jij jouw leverancier gevonden hebt, is het belangrijk deze via je webwinkel software te koppelen aan jouw webwinkel. Dankzij een koppeling op maat zorgt Online Distributeur ervoor dat Lightspeed volledig gekoppeld wordt aan jouw leveranciers. Hierdoor zijn de voorraad, content en orders altijd volledig gesynchroniseerd en heeft iedereen duidelijk overzicht. Bekijk onze pagina over dropship leverancier API koppelingen voor meer informatie.